Ahad, 18 Disember 2011 | By: akubest501

Kebaikan meninggalkan komen pada blog orang lain

Entri ini di copy paste daripada blog http://blogger-blog-tutorial.blogspot.com/


Di sini aku kongsikan sedikit tip yang berguna untuk blogger semua disamping mengupas kesilapan para blogger yang mengamalkan sikap u comment my blog then i comment ur blog....Tahukah anda kebaikan meninggalkan komen pada entri blogger lain...?


Kebaikannya ialah SERP(search engine result page) semakin banyak...bila makin banyak blog anda mudah dicari..kalau anda perasan pada ruangan komen anda ada saja orang akan meninggalkan jejak mereka..dan mereka ini di panggil spammer..Sebagai contoh..blog anda berbahasa melayu..tapi yang meninggalkan komen tu mat saleh....Tujuannya adalah untuk mempromisikan blog/website mereka dan meningkatkan SERP...

Pada widget alexa anda terdapat terdapat trafik rank dan link in..salah satu penyumbang link in tu adalah meninggalkan komen pada blog orang lain...

Jadi..jika anda terbaca entri ni..rajin2 la tinggalkan komen pada blog orang lain tanpa mengharapkan balasan..
Tiada apa yang anda akan rugi..malah lagi ungtung maaa....


Nota : Adalah tidak digalakan meninggalkan komen + url blog anda..kerana google akan menyatakan komen itu sebagai spam...bila dikenali sebagai spam..komen tu tidak akan dipaparkan pada ruangan komen...

12 Orang telah komen di sini:

Polskahackrew berkata...

wah..terharunya,.. thanks sudi share bro..

Yumida berkata...

oic.....baru tahu..thanks...

done follow here [yg ni boleh taip kan :) ]

akubest501 berkata...

sharing is caring....hehe...sama2 la kita promot blog rakan2...

Mawar berduri berkata...

^_^ pembaca blh di hargai dgn kesan tapak kaki yg di tinggalkn.. hihi

akubest501 berkata...

yer...betul tu...

Bella Roast Almond berkata...

btul3...:)

mazni md said berkata...

betul2

d4S33k3r berkata...

Ohw..macam tu pulak ye!!bah..jom tinggalkan komen anda pada blog saya!!heheheh

akubest501 berkata...

ok bro...tq...

Anys Farhana berkata...

hehe..tenks...len kali kena byk2 kumen la ek..hihihh

kakyon berkata...

akk komen laa nie.ada apa2 komen? hehe

akubest501 berkata...

kakyon mmg terbaiklah....